Συμβουλές για τη συντήρηση των δερμάτινων παπουτσιών

Μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορείτε να κάνετε είναι σε ποιοτικά δερμάτινα παπούτσια. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να φροντίζετε αυτά τα παπούτσια θρησκευτικά. Ένα ποιοτικό ζευγάρι παπούτσια θα σας κρατήσει μια ζωή με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση. Επίσης, τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στα δερμάτινα υποδήματά σας δεν χρειάζεται να κοστίζουν περισσότερο από την τιμή των παπουτσιών. Υπάρχουν πολλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε αυτά τα δερμάτινα παπούτσια, ώστε όχι μόνο να διαρκέσουν περισσότερο, αλλά να διατηρήσουν μια υπέροχη εμφάνιση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να χειροποίητα παπούτσια θυμάστε είναι ότι δύο ζευγάρια δερμάτινων παπουτσιών καλής ποιότητας θα διαρκέσουν περισσότερο από δύο φορές περισσότερο από ένα ζευγάρι. Αυτή η μαθηματική αδυναμία είναι ωστόσο αληθινή, επειδή αγοράζοντας δύο ζευγάρια δερμάτινα παπούτσια, μπορείτε να φοράτε ένα ζευγάρι κάθε δεύτερη μέρα και να αφήνετε τα παπούτσια να στεγνώσουν σε ένα δέντρο παπουτσιών κέδρου για να απορροφήσουν την υγρασία από το δέρμα σας και από το δέρμα ενώ κρατάτε ακόμα το παπούτσι στο σωστό σχήμα. Σε αυτήν την περίπτωση, 1 + 1 = 3.

Ο καθαρισμός των δερμάτινων παπουτσιών σας είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα καθημερινής φροντίδας και καθημερινής προσοχής σε τυχόν ατέλειες. Η χρήση όλων των φυσικών προϊόντων περιποίησης παπουτσιών επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Τα προτεινόμενα προϊόντα καθαρισμού περιλαμβάνουν αυτά που κατασκευάζονται ειδικά για δέρμα, όπως το σαπούνι για τη σέλα. Εάν χρησιμοποιείτε σαπούνι για σέλα και ακολουθείτε τη θεραπεία με λάδι βιζόν, θα έχετε σχεδόν πάντα μεγάλη επιτυχία στο να κρατάτε τα υποδήματά σας σαν καινούργια. Αυτά τα προϊόντα μπορούν να βρεθούν στις περισσότερες περιοχές όπου βρίσκονται είδη περιποίησης παπουτσιών. Το καθαριστικό χεριών Goop που μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα καταστήματα ειδών αυτοκινήτου είναι ένα άλλο εξαιρετικό προϊόν για να καθαρίσετε το δέρμα, χωρίς να καταστρέψετε το προϊόν. Το Goop είναι άνυδρο και είναι εξαιρετικό για την αφαίρεση λαδιών και λίπους από την επιφάνεια του δέρματος. Η τσίχλα πεύκου θα σας βοηθήσει να επαναφέρετε τα παπούτσια σας όταν πέφτουν θύμα μικρών εγκοπών, γρατσουνιών και κοψίματος. Αυτό το προϊόν απορροφάται από το δέρμα και χρησιμεύει ως εξαιρετικό καμουφλάζ. Εάν το χρώμα του δέρματος έχει ξεθωριάσει, η τσίχλα πεύκου θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του χρώματος και της εμφάνισης.

Εάν συχνά διαπιστώνετε ότι περπατάτε ή εργάζεστε όπου υπάρχει πολλή υγρασία, μπορείτε να προσφέρετε κάποια αδιαβροχοποίηση για τα δερμάτινα παπούτσια ή τις μπότες σας. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία των υποδημάτων από λεκέδες αλατιού, χιόνι και νερό. Εάν τα παπούτσια υγραίνονται, φυλάξτε τα σε ένα δέντρο παπουτσιών για να στεγνώσουν, αλλά ποτέ μην τοποθετείτε τα δερμάτινα παπούτσια κοντά σε άμεση θερμότητα, όπως σόμπα ή τζάκι. Το κερί μέλισσας παρέχει εξαιρετικές υδατοαπωθητικές ιδιότητες για την προστασία των δερμάτινων παπουτσιών σας από τα στοιχεία. Υπάρχουν επίσης προϊόντα αδιαβροχοποίησης που πωλούνται όπου εμφανίζονται προϊόντα περιποίησης παπουτσιών που θα βοηθήσουν στην προστασία των παπουτσιών σας από τα στοιχεία.

Η προετοιμασία των υποδημάτων σας βοηθά στη διατήρηση του μαλακού και ελαστικού δέρματος. Η αποτροπή ρωγμών στην επιφάνεια του δέρματος σημαίνει ότι λιγότερο επιβλαβείς παράγοντες μπορούν να επιτεθούν στο δέρμα. Διατηρώντας το δέρμα μαλακό, τα παπούτσια θα ταιριάζουν επίσης πιο άνετα. Η λανολίνη είναι εξαιρετική για να μαλακώνει το δέρμα, ενώ το λάδι emu αποκαθιστά τη φυσική υγρασία του δέρματος με βαθιά διείσδυση στο παπούτσι.

Όταν καθαρίζετε και ρυθμίζετε τα παπούτσια σας, μην ξεχνάτε να φροντίζετε το εσωτερικό του παπουτσιού. Η χρήση λαδιού ευκαλύπτου ή ελαίου τεϊόδεντρου αποτρέπει την αλλοίωση της ραφής καταπολεμώντας το ωίδιο και τη μούχλα στο εσωτερικό του παπουτσιού καθώς και στην επάνω ραφή.

Λάβετε υπόψη ότι τα ειδικά δερμάτινα προϊόντα όπως το σουέντ ή το λουστρίνι έχουν ειδικά προϊόντα που προορίζονται ειδικά για τη φροντίδα τους. Για παράδειγμα, δεν θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα προϊόντα με βάση το λάδι ή την κρέμα στη φροντίδα των σουέντ παπουτσιών. Συχνά, το τακτικό, απαλό βούρτσισμα για την απομάκρυνση της σαθράς βρωμιάς και ένα σπρέι καθαριστικού σουέτ θα είναι το μόνο πράγμα για τον καθαρισμό αυτού του τύπου δέρματος.

This entry was posted in Business. Bookmark the permalink.