Hoe een kwalitatief website-ontwerp te definiëren?

De kwaliteit van een website kan op verschillende manieren worden gedefinieerd. Bij het nadenken over kwaliteitswebsite-ontwerp is het uiterlijk natuurlijk een primaire factor. Mannen en vrouwen voelen zich meer aangetrokken tot visueel aantrekkelijk website-ontwerp. Er zijn echter nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het bekijken van de kwaliteit van een website.

Enkele van de belangrijkste Domeinnaam checken factoren zijn gebruiksvriendelijkheid en navigatie, ontwerp, bedrijfslogica, engineering, compatibiliteit en hoe zoekmachinevriendelijk de website is. Hoewel veel bedrijven denken dat het rendement op de investering ook een factor is die de kwaliteit van de website bepaalt, is het meer gebaseerd op externe factoren, waaronder andere marketinginspanningen en de prijs van de geleverde goederen en/of diensten.

1. Gebruiksvriendelijkheid en navigatie zijn enorm belangrijk. Een kwaliteitswebsite moet een bezoeker meenemen op een rondleiding, beginnend met het uitleggen / demonstreren van het product of de dienst, vervolgens door er meer informatie over te bieden, meer foto’s, gegevens te tonen … meer info, afspraak,… Een goed design maakt een website makkelijk te navigeren. De manier waarop de website zijn bezoekers door het volledige pad leidt, van het eerste bezoek tot het kopen van een product of dienst, het leren kennen van het bedrijf of het verkrijgen van de contactgegevens van dat bedrijf, is zeer essentieel. Items die bijdragen aan de algemene gebruiksvriendelijkheid van een website zijn onder meer professionaliteit, hoe schoon de paginalay-outs zijn, leesbare inhoud, duidelijke navigatie en gemakkelijk te begrijpen instructies.

2. Het ontwerp van een website is erg belangrijk. Tegenwoordig heeft een website 3 tot 6 seconden de tijd om de aandacht van de kijker te trekken voordat hij of zij besluit verder te gaan. De website moet aantrekkelijk zijn, maar ook informatief. Ten eerste moet het voldoende afbeeldingen / afbeeldingen hebben om de kijker meteen te vertellen waar deze website over gaat en dit duidelijk te communiceren. Ten tweede moet het voldoende waardevolle inhoud hebben, zodat als de bezoeker besluit te lezen, hij voldoende informatie op deze website kan krijgen zonder ergens anders heen te gaan. Een goed websiteontwerp van hoge kwaliteit heeft de juiste balans tussen “entertainment” en “informatieve inhoud”.

De volgende paar kenmerken van een kwaliteitswebsite zijn gerelateerd aan de techniek en technologie.

3. Bedrijfslogica is een andere essentiële bepalende kwaliteit. Het website-ontwerp en de code moeten tussen beide goed functioneren. Wat onderscheidt de kwaliteitswebsite – de efficiëntie – zodat toekomstige updates en toevoegingen, inclusief logica, database-integraties en visuele componenten, gemakkelijk haalbaar worden.

4. Sterke website-engineering begint met de nodige planning over hoe de website precies zal worden gebouwd en hoe alle bewegende delen en functies in elkaar passen om een ​​naadloos website-ontwerp te creëren. Een goede website-ontwerparchitectuur is daarom vereist om aan alle websitebehoeften te voldoen om flexibiliteit, structurele stabiliteit en veiligheid te garanderen en te voldoen aan alle prestatie-eisen, zowel op korte als op lange termijn. Heel vaak hebben klanten de neiging om te zeggen: “Laten we deze pagina’s voor nu hebben en later kunnen we ze ergens naartoe verplaatsen of meer pagina’s toevoegen…” Het is erg moeilijk en soms frustrerend om de structuur van de website opnieuw te doen. Het is gemakkelijk om één submenupagina te verplaatsen, laten we zeggen “crème” van categorie “apotheek” onder categorie “schoonheidsproducten”. Maar het kan moeilijk zijn om de structuur of logica van de website helemaal te veranderen. Het is een goed idee om eerst een eenvoudige kaart van de website te tekenen en een klant te vragen om de hoofdblokken van de website of hoofdmenu-opties te bepalen die hij zou willen hebben.

This entry was posted in Business. Bookmark the permalink.